Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos
Aalto ARTS Books -messuosastolle uusi ilme

Aalto ARTS Books -messuosastolle uusi ilme

03.05.2012

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun julkaisupalvelut järjestivät opiskelijoille avoimen kilpailun, jolla oli tarkoitus löytää suunnittelija päivittämään messuosastolle uusi ilme.

Arkkitehtuurin laitoksen opiskelija Antti Auvisen ehdotus messuosastosta miellytti eniten tuomariston mieltä.

- On erittäin hienoa, että kilpailu järjestettiin. Messuosastomme on ollut melkein vuosikymmenen samannäköinen, lukuun ottamatta pieniä muutoksia. Uuden koulun myötä idea opiskelijakilpailusta heräsi, kaipasimme uusia ideoita, kertoi Aalto ARTS Books -kirjakaupan kustannuspäällikkö Annu Ahonen.

- Syksyllä harkitsimme tarjota messuosaston suunnittelua opiskelijoille erikoistyönä, mutta sitten ajatus kilpailusta lähti liikkeelle, sanoi arkkitehtuurin laitoksen professori Mikko Heikkinen.

Kilpailuun osallistui kolme ehdotusta ja tuomariston mukaan päätös kilpailun voittajasta käytiin kahden suunnitelman välillä.

Voittajaehdotuksessa messuosaston ilme on luotu vahvalla graafisella tyylillä. Suunnitelma on hyvin pelkistetty, joka tuomariston mukaan on sekä voima että heikkous. Visuaalisesti erittäin tehokas ja iskevä ehdotus oli arkkitehtuurin laitoksen kolmannen vuosikurssin Antti Auvisen luomus.

- Kirjamessuilla useasti käyneenä muistelin, ettei yksikään osasto oikeastaan erotu omakseen. Etenkin pienet osastot jäävät messuilla vähäpätöisempään rooliin eivätkä jää mieleen. Totesin, että suunnitellakseni massasta erottuvan osaston oli lähdettävä täysin poikkeavaan suuntaan, kertoi Antti Auvinen suunnitelmansa lähtökohtia.

- Tällainen projekti on ennen kaikkea kiinnostava startti konkreettiseen suunnittelutyöhön ja mikäs sen mukavampaa kuin käyttää kesää oman suunnitelmansa toteuttamiseen! jatkoi Auvinen.

Ehdotuksessa messuosaston muodostavat liikuteltavat kirjainkalusteet, jotka toimivat kirjahyllyinä, penkkeinä ja myyntipöytänä. Suunnitelma tarjoaa suojaisia lukupaikkoja sekä kulmauksia ja kirjaimia voi siirrellä eri järjestykseen messujen aikana. Kirjainsymbolien käyttö sopii teemallisesti yhteen kirjamessujen kanssa ja suunnitelma on hyvin toteuttavissa.

Aalto ARTS Books osallistuu syksyllä järjestettäville Helsingin kirjamessuille perinteiseen tapaan yhdessä Aalto-yliopiston kirjaston kanssa. Messuosaston jatkokehityksessä otetaan tämä huomioon ja esimerkiksi kirjainkalusteiden muodostama kokonaisuus suunnitellaan palvelemaan molempia osapuolia.

Tutustu kirjakauppaan osoitteessa books.aalto.fi

Takaisin

Bookmark and Share